Flexibiliteit staat voorop: hoe uw bedrijf kan profiteren van cloudelasticiteit

Het gebruik van cloudelasticiteit biedt u de flexibiliteit om met verandering om te gaan, of u nu extra middelen moet toevoegen voor een project of de back-upcapaciteit van uw website wilt uitbreiden.

Flexibiliteit staat voorop: hoe uw bedrijf kan profiteren van cloudelasticiteit

Cloudelasticiteit’ is de mogelijkheid om uw cloudinfrastructuur aan te passen aan uiteenlopende toepassingen. Wanneer u meer vermogen nodig hebt, schaalt u op en daarna schaalt u weer af. De voordelen zijn tweeledig: u verlaagt de kosten en verhoogt de efficiëntie.

De kosten laag houden en tegelijkertijd snel kunnen inspelen op de vraag, is een van de grootste uitdagingen bij cloud computing. Om dit mogelijk te maken, passen veel bedrijven nu een cloudelasticiteitsstrategie toe. Ze wijzen dan alleen de middelen toe die ze nodig hebben, met de mogelijkheid om op of af te schalen als hun behoeften veranderen. Het gebruik van cloudelasticiteit biedt u de flexibiliteit om met verandering om te gaan, of u nu extra middelen moet toevoegen voor een project of de back-upcapaciteit van uw website wilt uitbreiden.

Maar zowel over- als onderprovisionering kan nadelig uitpakken als de verkeerde keuze wordt gemaakt. Overprovisionering kan leiden tot hogere kosten, terwijl onderprovisionering systeemuitval en essentiële verliezen tot gevolg kan hebben.

Meer flexibiliteit betekent meer vrijheid om te groeien

Traditioneel betekende dit dat u bij een piek in de werklast moest investeren in extra servers met meer opslag en bandbreedte. Het mooie van de cloud is dat uw infrastructuur op elk moment kan worden op- of afgeschaald, zonder de kosten en beperkingen van hardware. En omdat u zich niet hoeft bezig te houden met fysieke infrastructuur, IT-ondersteuning en upgrades, bespaart u uiteindelijk tijd, geld en middelen.

Met een flexibele en schaalbare cloudservice kunt u middelen toewijzen en alleen betalen voor wat u gebruikt. Dit is essentieel wanneer u wilt weten waar u back-ups van moet maken om cyberbedreigingen te vermijden. Download ons gratis e-book ‘Cybersecurity: Slimme bedreigingen vereisen een slimmere verdediging’, dat u inzicht geeft in deze bedreigingen en uitlegt hoe u zich beter ertegen kunt beschermen.

Flexibiliteit heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven. Sommige kiezen voor cloudelasticiteit om kosten te besparen, andere om middelen optimaal te benutten en weer andere omdat het nu eenmaal kan.
Flexibiliteit heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven. Sommige kiezen voor cloudelasticiteit om kosten te besparen, andere om middelen optimaal te benutten en weer andere omdat het nu eenmaal kan.

Cloudelasticiteit kan uw bedrijf ten goede komen

Prestaties die aansluiten op uw behoeften

Flexibele cloudproviders bieden een heleboel tools en pakketten voor uw projecten. Veel premium providers hanteren ook een pay-per-use-model voor hun diensten, wat betekent dat u alleen betaalt voor wat u gebruikt. Bij op- en afschalen draait het allemaal om de juiste aansluiting. Zorg dus dat u een cloudpartner kiest die het perfect samengestelde pakket kan bieden om een gebruikstoename op te vangen.

Naadloze integratie tussen schaalbaarheid en elasticiteit

Cloudelasticiteit wordt gecombineerd met schaalbaarheid om klanten en platforms beter te laten presteren. Terwijl schaalbaarheid op lange termijn beter werkt om uw cloudkosten onder controle te houden, kunt u met elasticiteit zonder veel moeite inspelen op huidige en toekomstige behoeften. Platforms profiteren van elasticiteit omdat ze klanten tevreden kunnen houden en potentiële overbelasting van het systeem of te hoge uitgaven kunnen voorkomen.

Beschikbaarheid waarop u kunt vertrouwen

Cloudelasticiteit geeft aanleiding tot nieuwe servervoorzieningen. Dit betekent dat uw tools altijd draaien, zelfs bij pieken in de uitvoer of onverwachte problemen. Bedrijven hebben op elk moment toegang tot middelen en gegevens, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de stabiliteit van hun infrastructuur.

Betaalbaarheid die de groei van uw bedrijf stimuleert

Het traditionele on-premise model is inefficiënt. Omdat bedrijven niet langer gedwongen zijn om meer infrastructuur aan te schaffen dan ze normaal dagelijks zouden gebruiken, kunnen de kosten van creatie en beheer in de cloud aanzienlijk lager zijn dan de prijs om diezelfde applicaties op locatie te maken en onderhouden.

Is cloudelasticiteit de oplossing voor u?

Flexibiliteit heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven. Sommige kiezen voor cloudelasticiteit om kosten te besparen, andere om middelen optimaal te benutten en weer andere omdat het nu eenmaal kan. Elasticiteit kan perfect geschikt zijn als uw bedrijf:

  • Het gebruik van een pay-as-you-go-model voor clouddiensten waardeert.
  • Bezorgd is over mogelijke overbenutting en onderbenutting.
  • Actief is in een sector waar hoge beschikbaarheid en uptime cruciaal zijn voor het werk.

Voordeel van cloudelasticiteit voor bedrijven

Terwijl bedrijven de voordelen van elasticiteit voor hun cloudapplicaties en -opslag leren begrijpen, nemen de vraag en het gebruik voortdurend toe. Bedrijven kunnen hiermee namelijk responsieve en flexibele applicaties, werklasten en gegevens ontwikkelen met een gegarandeerd niveau van prestaties, beschikbaarheid en kostenefficiëntie.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Search

Type and hit ‘Enter’ to search.