Maak van 2022 het jaar van uw Hybrid Cloud-strategie

Hybrid is een combinatie van beide clouddiensten. Deze combinatie geeft bedrijven de vrijheid om workloads te configureren op een manier die past bij hun behoeften en personeelsbestand.

Maak van 2022 het jaar van uw Hybrid Cloud-strategie

Vooruit blijven lopen op de ontwikkelingen is voor bedrijven een absolute noodzaak, vooral in de hedendaagse wereld. Tegenwoordig moeten bedrijven meer dan ooit strategisch nadenken over hoe zij kunnen profiteren van de opkomende cloudmogelijkheden en -configuraties om zich te verzekeren van veiliger en schaalbaarder succes.

Hoewel de cloud voor de meeste bedrijven een relatief nieuwe technologie is, heeft deze zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Vandaag de dag zijn duizenden premium aanbieders dag en nacht bezig om bedrijven het leven gemakkelijker te maken door kosteneffectieve, gebruiksvriendelijke cloudoplossingen te bieden. Om te blijven innoveren en concurrerend te blijven, is het absoluut noodzakelijk dat bedrijven cloud computing tot een centraal aspect van hun bedrijfsplan maken, vooral met het oog op 2022.

Een korte samenvatting: de definitie van een Hybrid Cloud

De Hybrid Cloud is een nieuwe manier om de traditionele Private of Public Cloud-configuratie te benaderen. Hybrid is een combinatie van beide clouddiensten. Deze combinatie geeft bedrijven de vrijheid om workloads te configureren op een manier die past bij hun behoeften en personeelsbestand. Zo blijven de kosten onder controle en worden de prestaties geoptimaliseerd. Met een Hybrid Cloud kunt u tools op locatie en in Private en Public Clouds draaien, waarmee u het gebruik van resources optimaliseert en de compatibiliteit van applicaties verbetert.

Vier stappen om uw Hybrid Cloud-strategie voor het nieuwe jaar te bepalen

Stap 1: maak de balans op van wat u hebt

Ongeacht welk Hybrid Cloud-model u wilt implementeren: het is belangrijk om eerst een Hybrid Cloud-audit uit te voeren. Aan de hand van de audit kunt u uw IT-landschap beoordelen en bestaande applicaties en services identificeren die data en workloads genereren. Dit vormt de basis voor uw toekomstige Hybrid Cloud-strategie. Neem elke applicatie zorgvuldig onder de loep en probeer de volgende vier vragen te beantwoorden:

  • Is dit een cruciale applicatie of kan deze buiten gebruik gesteld worden?
  • Kunnen we deze applicatie vervangen door een andere optie?
  • Is er een reden om deze applicatie te laten zoals deze is?
  • Moet deze applicatie anderszins gewijzigd worden voordat we deze naar de cloud kunnen migreren?

Stap 2: richt u op uw toekomstige doelstellingen

Door succes te definiëren, kunt u de perfecte oplossing plannen om dit te verwezenlijken. Door uw doelstellingen van tevoren te schetsen, kunt u de functies en mogelijkheden identificeren die uw Hybrid Cloud-oplossing nodig heeft om deze te bereiken. Om te bepalen welke oplossing u nodig hebt, bekijkt u eerst uw bedrijfsdoelstellingen. Beoordeel vervolgens uw huidige applicatiegebruik. Kies niet voor de meest voor de hand liggende oplossing. Doe vooraf het harde werk om te begrijpen wat u precies nodig hebt. Zo voorkomt u dat u er in een later stadium omheen moet proberen te werken. Ongeacht de omvang van uw onderneming: uw bedrijf heeft baat bij een technologiestrategie die dezelfde visie en doelstellingen weerspiegelt.

Automatisering van Hybrid Cloud-configuraties en de implementatie daarvan in het reilen en zeilen van uw bedrijf is de beste manier om de doelstellingen van uw onderneming te realiseren.
Automatisering van Hybrid Cloud-configuraties en de implementatie daarvan in het reilen en zeilen van uw bedrijf is de beste manier om de doelstellingen van uw onderneming te realiseren.

Stap 3: kies zorgvuldig uw cloud

Het regelgevingsklimaat verschilt van bedrijf tot bedrijf. Enkele veel voorkomende voorschriften waarmee u rekening dient te houden, zijn PCI (Payment Card Industry, gegevensbeveiligingsstandaarden voor de betaalkaartindustrie), HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act, besluiten betreffende overdraagbaarheid en verantwoordingsplicht in de gezondheidszorgsector) en de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Als u weet welke voorschriften van toepassing zijn op uw bedrijf, dan kunt u bepalen welke applicaties en data u al dan niet kunt hosten via een Public Cloud-infrastructuur. Zodra u hebt vastgesteld welke systemen u waar kunt gebruiken, is het tijd om u te richten op de plaats waar u uw systemen onderbrengt. Hierbij gaat het er niet alleen om dat u voldoet aan de wettelijke voorschriften, maar ook dat u kunt schalen wanneer dat nodig is.

Stap 4: bepaal hoe u uw data beheert en veilig bewaart

Het gebruik van cloudgebaseerde datamanagementoplossingen is een cruciale manier om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens en deze te beschermen. Deze oplossingen zijn veilig en gemakkelijk te configureren voor al uw bedrijfsapplicaties. Dit stelt u in staat om alle gevoelige data te centraliseren, classificeren en beheren, ongeacht of de data zich op uw locatie of in de cloud bevinden. Nóg belangrijker is een betrouwbaar premium online back-upplatform met hoge beschikbaarheid – een cruciaal onderdeel van elke datamanagementoplossing. Dit platform helpt u om uw data te beschermen tegen bedreigingen, zodat de gegevens veilig en toegankelijk blijven.

Als het om bedreigingen gaat, moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf en uw medewerkers voortdurend op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste potentiële bedreigingen. Download ons gratis e-book ‘Cybersecurity: Slimme bedreigingen vereisen een slimmere verdediging’ om u te helpen deze bedreigingen te begrijpen en uw bedrijf er beter tegen te beschermen.

Is uw bedrijf klaar voor de Hybrid Cloud?

Naarmate wereldwijd meer bedrijven zich aanpassen aan een hybride werkwereld door voor een Hybrid Cloud-configuratie te kiezen, is het belangrijk te begrijpen hoe u deze technologie optimaal kunt benutten voor het toekomstige succes van uw bedrijf. Automatisering van Hybrid Cloud-configuraties en de implementatie daarvan in het reilen en zeilen van uw bedrijf is de beste manier om de doelstellingen van uw onderneming tijdig en efficiënt te realiseren. Op hetzelfde moment zorgt u er zo voor dat al uw kritieke data zo veilig en toegankelijk mogelijk is, zowel in dit jaar als hopelijk in de komende jaren.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Zoek

Type and hit ‘Enter’ to search.