Patchwerkzaamheden: Het belang van effectief patchbeheer

Softwareleveranciers creëren patches nadat zij een fout hebben ontdekt. Deze patches worden gebruikt om de ontdekte zwakke plekken te verhelpen, hetgeen ervoor zorgt dat kwaadwillenden geen misbruik van uw omgeving kunnen maken.

Patchwerkzaamheden: Het belang van effectief patchbeheer

Patchbeheer is niet alleen iets wat u moet doen in het kader van compliance – het is daarnaast een cruciaal onderdeel van uw proactieve cyberbeveiligingsstrategie.

Patchbeheer behoort tot de slimste en meest kosteneffectieve manieren om te voorkomen dat uw bedrijf wordt getroffen door een datalek of cyberaanval. Bij elke release van een nieuwe softwareversie worden patches geleverd voor beveiligingslekken die in de vorige versie werden ontdekt. Hoewel velen deze eis wellicht negeren – en dan met name degenen die niet technologisch onderlegd zijn – is het niet up-to-date blijven een risico dat het niet waard is te nemen.

Snelle oplossing: hoe patches uw systemen veilig houden 

Patchbeheer is het updaten van software om deze veilig te houden tegen externe aanvallen. Softwareleveranciers creëren patches nadat zij een fout hebben ontdekt. Deze patches worden gebruikt om de ontdekte zwakke plekken te verhelpen, hetgeen ervoor zorgt dat kwaadwillenden geen misbruik van uw omgeving kunnen maken. Deze patches helpen bugs en kwetsbaarheden te verhelpen die anders uw netwerk in gevaar zouden brengen. De beste manier om te voorkomen dat uw netwerk het slachtoffer wordt van hackers is de functionaliteit regelmatig te controleren, na te gaan of er beveiligingsproblemen zijn en updates uit te voeren wanneer dat mogelijk is.

Waarom automatiseren slimme bedrijven hun patchbeheerprocessen?

Hoewel updates en patches bedoeld zijn om allerlei problemen te bestrijden, zijn gebruikers vaak niet proactief bij het installeren van deze patches. Hierdoor ontstaat een gevaarlijk veiligheidslek. Dat is dan op zijn beurt weer de reden waarom veel bedrijven kiezen voor een patchbeheertool in combinatie met implementeerbare regels op het gebied van patching. Zo blijft uw software up-to-date en bent u goed beschermd tegen bedreigingen. Het systeem laat u weten wanneer er patches beschikbaar zijn en installeert deze automatisch. Dit proces is volledig transparant. Normaal gesproken krijgt u ook een voorvertoning van de wijzigingen en de mogelijkheid om versies te vergelijken voordat u de patch installeert.

Hoewel u verschillende beveiligingsmaatregelen kunt nemen om uw assets te beschermen, kan effectief patchbeheer een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn om aan uw beveiligingsstrategie toe te voegen.
Hoewel u verschillende beveiligingsmaatregelen kunt nemen om uw assets te beschermen, kan effectief patchbeheer een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn om aan uw beveiligingsstrategie toe te voegen.

Begin vandaag nog met een aantal beste praktijken voor patchbeheer

  • Zorg dat iedereen meedoet: samenwerking speelt een centrale rol in softwarebeveiliging. Het beveiligen van software is geen taak voor één persoon of zelfs maar voor één team – het is de verantwoordelijkheid van iedereen. Door nauwe samenwerking met technische teams kunnen bedrijven succesvolle beveiligingsprogramma’s implementeren en duidelijke verwachtingen formuleren over wie verantwoordelijk is voor welke taken. Als elk teamlid het belang van goed patchbeheer inziet, dan is de kans groter dat dit binnen het gehele bedrijf gerealiseerd wordt.
  • Bepaal de doelen: door duidelijke verwachtingen te stellen en bedrijfsbrede patchpraktijken vast te stellen bereikt u twee dingen. Ten eerste helpt het uw medewerkers op de juiste koers te blijven, omdat zij het einddoel in zicht hebben en het duidelijk is hoe hun individuele acties bijdragen aan de verwezenlijking ervan. Ten tweede schept u zo een verantwoordingskader. Iedereen ziet of zijn of haar inspanningen effectief zijn. Als er in de toekomst onverhoopt iets misgaat, dan helpt dit duidelijk afgebakende verantwoordingskader vast te stellen waar het probleem is ontstaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.
  • Zorg dat u altijd een back-upplan hebt: patches zijn handig, maar soms zijn hackers slimmer. Daarom zijn Data Recovery Plans net zo belangrijk voor elke IT-strategie als patchbeheerpraktijken. Dergelijke plannen helpen downtime en gegevensdiefstal in geval van een cyberaanval of natuurramp tot een minimum te beperken. Bedrijven die ervoor kiezen te investeren in de nieuwste Disaster Recovery-oplossingen en online back-up, kunnen opgelucht ademhalen in de wetenschap dat hun data veilig is, zelfs als het ergste zou gebeuren.

Maak van patchbeheer een beveiligingsprioriteit 

Naarmate cyberaanvallen geraffineerder worden, kan het steeds moeilijker worden om uw netwerk veilig te houden. Hoewel u verschillende beveiligingsmaatregelen kunt nemen om uw assets te beschermen, kan effectief patchbeheer een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn om aan uw beveiligingsstrategie toe te voegen. In combinatie met een sterke basis van Disaster Recovery en online back-up zorgt u ervoor dat uw infrastructuur veilig en beveiligd is.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Zoek

Type and hit ‘Enter’ to search.