Drie basisbeginselen om hybride weerbaarheid en veerkracht te bereiken

Door gevoelige data on-site of in een Private Cloud te bewaren, krijgen bedrijven volledige controle over elk aspect van hun IT-strategie.

Drie basisbeginselen om hybride weerbaarheid en veerkracht te bereiken

Het is niet eenvoudig om een alomvattende strategie voor weerbaarheid en veerkracht te ontwikkelen in een hybride wereld. Met de juiste planning en prognoses kunnen bedrijven echter end-to-end weerbaarheid en veerkracht opbouwen.

Hybrid Cloud-oplossingen zijn de toekomst. En met een goede reden. Deze oplossingen bieden bedrijven toegang tot mogelijkheden op enterpriseniveau voor aanzienlijk minder. Wanneer de unieke kenmerken van de Private en Public Clouds worden gecombineerd, biedt dit bedrijven meer flexibiliteit en controle over hun resources. 

De Hybrid Cloud vormt ook een uitstekend platform voor gegevensbescherming. Door gevoelige data on-site of in een Private Cloud te bewaren, krijgen bedrijven volledige controle over elk aspect van hun IT-strategie.

Ondanks alle duidelijke voordelen kan het zorgen voor weerbaarheid en veerkracht op het gebied van data met een Hybrid Cloud een ontmoedigende taak lijken. Dat is echter niet nodig, zeker niet als uw bedrijf begint met de juiste basisbeginselen.

Vanaf dag één klaar voor succes

Ondersteuning van de veerkracht en weerbaarheid van data: dat is het allerbelangrijkste wat u kunt doen om data te beschermen. Daarom dienen bedrijven in dergelijke bescherming te investeren. Het is belangrijk om een schaalbare, efficiënte architectuur te kiezen die alle data ondersteunt die in uw Hybrid Cloud-configuratie wordt gebruikt. Veerkracht en wendbaarheid is een marathon, geen sprint. De sleutel is om de langetermijnstrategie voor ogen te houden, ook al bouwt u in het heden aan uw infrastructuur. 

Dataprivacy is ook een belangrijk punt voor gebruikers van cloudopslag. Het is een aspect dat u zorgvuldig dient te overwegen bij het kiezen van uw premium partner. Encryptie, onmogelijkheid tot wissen en toegangscontrole zijn cruciaal in hybride omgevingen. Deze aspecten moeten vanaf het begin geïmplementeerd worden.

Maak van databescherming de eerste prioriteit

Ga slim te werk als u data beheert in een Hybrid Cloud-model. Het is net zo belangrijk om uw bedrijf te beschermen tegen mogelijke overtredingen van de regelgeving als om inbreuken op de beveiliging te voorkomen. Cyberbeveiliging en cyberveerkracht en -weerbaarheid zijn twee verschillende zaken – het laatstgenoemde aspect is meer gericht op herstel na rampen dan op aanvallen. Dit kan uw bedrijf helpen om forse boetes of een volledige sluiting te voorkomen door te zorgen voor een snel herstel. 

Als een bedrijf bijvoorbeeld van plan is cloudopslag gaan gebruiken, dan ligt de verantwoordelijkheid voor de gegevensbescherming zowel bij het bedrijf (qua voorbereiding) als bij de dienstverlener (voor de opslag). Het is van cruciaal belang dat u hiermee rekening houdt bij het selecteren van uw aanbieder van Public Cloud-diensten. Aanbieders werken over het algemeen volgens een model van gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij bepaalde verantwoordelijkheden bij de aanbieder en andere weer bij de gebruiker liggen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat – ongeacht waar uw bedrijf de cloud ook gebruikt – er een beleid is om gevoelige informatie te beschermen.

Een doeltreffende oplossing voor bedrijfscontinuïteit betekent dat data niet slechts op één plaats, maar ook op elke andere plaats beschermd worden.
Een doeltreffende oplossing voor bedrijfscontinuïteit betekent dat data niet slechts op één plaats, maar ook op elke andere plaats beschermd worden.

Wees voorbereid op het onvermijdelijke 

Ondernemers weten dat technische storingen nu eenmaal voorkomen en dat externe factoren vaak stroomonderbrekingen veroorzaken. In de kern gaat het bij veerkracht en weerbaarheid om het creëren van een configuratie die snel kan reageren op veranderingen. Met een goed doordachte hybride strategie brengen bedrijven hun systemen van de ene naar de andere locatie over, zodat zowel gebruikers als bedrijven zo min mogelijk verlies lijden. 

Een robuuste back-up en Data Recovery-oplossing is de basis van een succesvol bedrijf. Als al uw waardevolle en gevoelige data niet beschermd wordt tegen beschadiging of verlies, dan is deze data nutteloos. Een doeltreffende oplossing voor bedrijfscontinuïteit betekent dat data niet slechts op één plaats, maar ook op elke andere plaats beschermd worden. Idealiter zouden bedrijven een back-up moeten hebben die op meerdere locaties wordt gehost. Als er dan op één locatie iets gebeurt, dan verliezen ze niet in één keer de toegang tot al hun informatie.

De nieuwe manier van werken, maar dan met veerkracht en weerbaarheid

Als het gaat om de implementatie van de Hybrid Cloud, dan valt niet te ontkennen dat bedrijven de vele voordelen inzien van het gebruik van een multi-cloudstrategie. Alleen de bedrijven die de breedst mogelijke databeschermingsmogelijkheden toepassen, een krachtig beleid voor data governance ontwikkelen én volgen en een premium partner hebben die hen bij dit alles begeleidt, zullen echter in staat zijn hun data en workloads effectief te beheren en te beschermen.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Zoek

Type and hit ‘Enter’ to search.