Hybrid, Public of Private? Uw opties in de cloud

Cloud computing is een geweldige bron van gedeelde infrastructuur en stelde bedrijven in staat sneller dan ooit te groeien.

Hybrid, Public of Private? Uw opties in de cloud

Om de juiste cloudbeslissing te nemen, dient u veel aspecten te overwegen. Immers: wat voor het ene bedrijf werkt, is mogelijk geen goede optie voor het andere bedrijf.

Als uw bedrijf ervoor kiest over te stappen naar de cloud, dan zijn er allerlei factoren om rekening mee te houden – stabiliteit, schaalbaarheid en beveiliging, om er een paar te noemen. Daarom is het belangrijk om het verschil tussen de opties te begrijpen, welke voor- en nadelen elke optie heeft en welke applicaties het beste bij welke cloudoptie passen.

De Public Cloud: veilig en betaalbaar

Cloud computing is een geweldige bron van gedeelde infrastructuur en stelde bedrijven in staat sneller dan ooit te groeien en innoveren. Public Cloud-aanbieders geven bedrijven toegang tot middelen die zij zich anders niet zouden kunnen veroorloven. Dit verlaagt de IT-kosten en heeft de groei van vele start-ups gestimuleerd.

  • Als u er de voorkeur aan geeft om het hardware-onderhoud, de opslag en het netwerkbeheer uit te besteden aan een aanbieder, dan is een Public Cloud-oplossing ideaal. 
  • Voor bedrijven met variabele workloads die geschaald moeten worden, bieden Public Cloud-oplossingen meer flexibiliteit. 
  • Public Cloud-oplossingen zijn ook ideaal voor bedrijven die te maken hebben met workloads in meerdere regio’s.

De Private Cloud: toegankelijk en gecontroleerd 

In tegenstelling tot een Public Cloud waarbij u middelen deelt, betekent een Private Cloud ook dat de verantwoordelijkheid bij uzelf ligt. Niet een dienstverlener maar uzelf bent verantwoordelijk voor het leveren van uw eigen diensten. Dit betekent ook dat u moet investeren in infrastructuur, zodat u over specifieke applicaties en opslagruimte kunt beschikken.

  • Private Clouds zijn een goede keuze bij voorspelbare workloads die weinig variatie vertonen qua facturering, kosten en compatibiliteit. 
  • Private Cloud-platforms zijn handig te implementeren. Bedrijven kunnen een verscheidenheid aan workloads en toolsets aan.
  • Ook databases zijn geschikt voor Private Cloud-omgevingen. Bedrijven blijven eigenaar van de data, terwijl ze indien nodig naar een andere provider kunnen overstappen.

De Hybrid Cloud: flexibel en schaalbaar 

Eén van de grootste voordelen van de cloud is de mogelijkheid om technologieën en bestaande systemen te combineren tot een volledig op maat gemaakte, hybride oplossing. Hybrid Clouds bieden bedrijven de luxe van zowel cloud- als on-premise-oplossingen. Deze cloud-oplossing biedt het beste van twee werelden, zodat bedrijven hun investeringen in infrastructuur kunnen beperken wanneer dat nodig is. Anderzijds kunnen bedrijven toch profiteren van alle voordelen die cloud-diensten te bieden hebben.

  • Een Hybrid Cloud is de beste optie voor bedrijven die de technologiekosten, het onderhoud en de softwarelicenties onder controle willen houden en tegelijkertijd toegang willen hebben tot de nieuwste functies.
  • In plaats van het een of het ander te kiezen, gebruikt u de beste functies van beide opties voor de hoogste niveaus van flexibiliteit, kostenefficiëntie en prestaties.
  • De Hybrid Cloud is bij uitstek geschikt voor bedrijven die legacy-technologie willen gebruiken en tegelijkertijd de nieuwe mogelijkheden in de cloud willen benutten.
Cloud computing-technologieën evolueren voortdurend, maar deskundigen zijn het over één ding eens: één ‘juiste’ cloudoplossing voor ieder bedrijf bestaat niet.
Cloud computing-technologieën evolueren voortdurend, maar deskundigen zijn het over één ding eens: één ‘juiste’ cloudoplossing voor ieder bedrijf bestaat niet.

Uiteindelijk gaat het erom wat uw bedrijf nodig heeft 

Cloud computing-technologieën evolueren voortdurend, maar deskundigen zijn het over één ding eens: één ‘juiste’ cloudoplossing voor ieder bedrijf bestaat niet. De juiste keuze voor een bedrijf hangt af van de unieke prioriteiten en behoeften van het bedrijf in kwestie. Wanneer u uw mogelijkheden overweegt, stel uzelf dan de volgende vraag: hoe kan cloud computing mijn bedrijf helpen? Wat zijn de sterke en zwakke punten? Is er een specifieke gebruikswijze die baat zou hebben bij een investering in een bepaalde oplossing? Wat de antwoorden ook mogen zijn: zorg ervoor dat u de juiste cloudpartner aan uw zijde hebt om u te helpen kiezen wat het beste voor uw bedrijf is.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Zoek

Type and hit ‘Enter’ to search.