Veerkracht en weerbaarheid in de cloud: het begint en eindigt bij u

Beschouw de overstap naar de cloud niet als één flinke sprong, maar als een reeks stappen die leiden tot een optimale en veilige langetermijnstrategie.

Veerkracht en weerbaarheid in de cloud: het begint en eindigt bij u

Ongeacht hoe u uw data opslaat, op welke manier u schaalt of welke configuratie u kiest: het is volledig uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw data veilig en beveiligd zijn.

In de cloud kan het misgaan. Het is helaas een feit dat in cloudapplicaties de veiligheid, privacy en uptime niet altijd gegarandeerd zijn. Door de wijdvertakte infrastructuur is het voor bedrijven vaak moeilijk om precies te begrijpen waar hun data zijn opgeslagen en hoe ermee wordt omgegaan. Dit leidt tot uiteenlopende zorgen over de bescherming, data privacy en naleving.

Wees voorbereid op het onverwachte: dat is altijd een goede benadering 

Er kunnen maar al te gemakkelijk dingen misgaan met uw applicatie – in de applicatie zelf, bij de hostingprovider of een andere service waarmee uw tool functioneert. Er is van alles wat dit kan veroorzaken, van een DDoS-aanval tot een menselijke fout. U hoeft echter geen data te verliezen of de operationele activiteiten te onderbreken als u goed voorbereid bent. Om een maximale uptime te garanderen, moet u op alles voorbereid zijn. U hebt dan absoluut een Disaster Recovery Plannodig, een proces om al uw veiligheidsmaatregelen te testen en een manier om eventuele fouten te melden. Wellicht is niet elke afzonderlijke interventie noodzakelijk, maar de combinatie ervan kan u helpen om zo snel mogelijk te herstellen na een ramp.

Waarom zou het opbouwen van veerkracht en weerbaarheid in de cloud een tweede natuur moeten zijn? 

Beschouw de overstap naar de cloud moet niet als één flinke sprong, maar als een reeks stappen die leiden tot een optimale en veilige langetermijnstrategie. De redenen hiervoor zijn eenvoudig: aanbieders van clouddiensten zijn wijdverspreid over de hele wereld en kunnen een dienst leveren met optimale latency, betrouwbaarheid en prestaties, ongeacht waar uw bedrijf zich bevindt. 

Atlassian, de ontwikkelaar van wereldwijde samenwerkings- en ontwikkelingstools, had onlangs te kampen met een aanzienlijke uitval die pas na weken kon worden opgelost. De gevolgen waren merkbaar bij honderden klanten over de hele wereld. Hierdoor moesten bedrijfseigenaren alle zeilen bijzetten om ondanks deze kritieke uitval toch door te kunnen blijven werken. Dit was een overduidelijke herinnering dat gedistribueerde clouddiensten niet automatisch veerkrachtig en weerbaar zijn.

Strategische partnerschappen, innovatieve technologieën en openheid over uw behoeften spelen allemaal een belangrijke rol bij het dimensioneren en definiëren van workloads binnen een Public Cloud-omgeving.
Strategische partnerschappen, innovatieve technologieën en openheid over uw behoeften spelen allemaal een belangrijke rol bij het dimensioneren en definiëren van workloads binnen een Public Cloud-omgeving.

In de hedendaagse wereld is Business Resilience synoniem met Cloud Resilience 

Nu cloud computing steeds populairder wordt, zoeken bedrijven naar manieren om betrouwbaarheid en beveiliging in te bouwen. Hoewel er talrijke strategieën beschikbaar zijn om te kunnen blijven werken, zelfs als er een storing optreedt, hangt uw keuze voor een aanbieder van clouddiensten af van hoeveel waarde u hecht aan de toegankelijkheid van gegevens en uptime, en hoeveel prioriteit u hieraan wilt geven. 

Met een steeds grotere afhankelijkheid van cloudgebaseerde technologieën is downtime onvermijdelijk. Houd rekening met deze onvermijdelijke uitval en zorg voor een actief en reactief beheer van uw on-demand infrastructuur. Zo zorgt u dat uw bedrijf 24/7 volledig operationeel is én blijft. Soms moet uw bedrijf downtime gewoon opvangen, vooral wanneer u er niets aan kunt doen of wanneer de oplossing te duur is om onmiddellijk weer online te gaan. In de toekomst kunt u de zwakke punten in uw infrastructuur opsporen en uw configuratie beter begrijpen. Op basis hiervan kunt u een risicobeperkingsstrategie ontwikkelen waarmee u het hoofd boven water houdt als en wanneer het misgaat.

Veerkracht en weerbaarheid door middel van een partnerschap 

Terwijl u zich voorbereidt om te voldoen aan de eisen van uw Public Cloud-omgeving, is het belangrijk om een partner voor clouddiensten te vinden die u daadwerkelijk vooruit kan helpen. Strategische partnerschappen, innovatieve technologieën en openheid over uw behoeften spelen allemaal een belangrijke rol bij het dimensioneren en definiëren van workloads binnen een Public Cloud-omgeving. Gezien het aantal opties op het gebied van Public Cloud-computing is het belangrijk om een betrouwbare partner te vinden die uw zorgen kan toelichten en wegnemen. Anderzijds dient deze partner er tegelijkertijd voor te zorgen dat veerkracht en weerbaarheid de absolute topprioriteit blijven.

CyberFortress helpt miljoenen gebruikers over de hele wereld al meer dan twintig jaar om hun gegevens te beveiligen. CyberFortress gebruikt hiervoor een hoog beschikbare cloudopslagservice met SSL-versleuteling die gescheiden is van uw productieomgeving, waardoor u essentiële gegevens veilig kunt herstellen met meerdere kopieën op meerdere locaties. 

Profiteer van een GRATIS systeemanalyse van een wereldleider in online back-up- en datahersteldiensten.

Share this on:
Zoeken

Type and hit ‘Enter’ to search.